Kvalitet og drømmer hånd i hånd

På Bergstølhovda i Ål ligger Scheieheim. Det har blitt det andre hjemmet til familien Scheie fra Oslo. Hytta ble ferdigstilt høsten 2022, og den har allerede bydd på mange gode opplevelser for familien. Enten det dreier seg om en helt vanlig søndag foran TV, der man heier fram favorittene sine i Kollen, eller det er julehøytid med et pyntet tre som tangerer taket, er det godt å være der. De har allerede rukket å bli veldig knyttet til Heimhytta si.

 

Kvalitet står i høysetet i et kjøkken fra Uvdal Snekkerverksted.

 

-Vi valgte Heimhytte fordi den hadde det lille ekstra, forteller Hege og Fridtjof, fornøyde hytteeiere.

 

-Vi likte godt arkitekturen på hytta, som kjennetegnes av et klassisk preg med noen moderne detaljer. Innvendig falt vi for det lyse treverket og de store vinduene som virkelig slipper naturen inn.

Hege og Fridtjof

 

Men det var nok litt vanskelig å ta det avgjørende valget om å velge Heim, siden det ikke fantes noen ferdige hytter enda det gikk an å se og ta på. De lot seg imidlertid overbevise etter et møte med Heim-gutta. Alt virket veldig gjennomtenkt, fra de minste detaljer til de store konstruksjonene.

 

 

Kvalitet i alle ledd: Uvdal Snekkerverksted ble et naturlig valg

 

Heim Hytter har tatt seg god tid til å utvikle et gjennomtenkt og solid konsept. Hyttene er bygd i massivtre, og kvalitet står i høysetet. Derfor har de også tatt veloverveide valg når de har knyttet seg til samarbeidspartnere. De har avtaler med flere norske kvalitetsbedrifter, og samarbeider kun med de beste innenfor sine felt. En viktig samarbeidspartner er Uvdal Snekkerverksted, som leverer sentrale deler av interiøret: kjøkken, baderomsinnredning, senger, garderober og hyller.

 

-Vi likte veldig godt at møbler, senger og skap ble plassbygget, og at det var samme leverandør som skulle bygge kjøkkenet og baderomsmøblene, forteller Hege.

-Vi så for oss at det ville skape en fin helhet, fortsetter Fridtjof.

Og det har det virkelig gjort. Planløsningen har allrom i én del og soverom i den andre delen. Sonene er adskilte, men glir samtidig i hverandre, og knyttes sammen av fargebruken på alle synlige dørflater. Kjøkkenet er på mange måter et midtpunkt, og det bærer sin røde farge med stolthet og verdighet.

 

 

At kjøkkenet skulle bli rødt var imidlertid ingen selvfølge, da dette ikke inngikk i standardfargene Heim leverer. Heldigvis var det helt greit å gjøre et tilvalg på dette, og Hege satte i gang prosjekt-finne-riktig-rødfarge. Hjemme i rekkehuset i Oslo malte hun utallige rødtoner på treplater skaffet for anledningen, før hun fant den helt riktige nyansen. Uvdal Snekkerverksted fikk fargekoden, og tryllet fram en kjøkkeninnredning med akkurat den stemningen familien Scheie var ute etter. På samme måte lekte Hege seg fram til riktige kulører på garderobeskapene. Hytta har nå tre ulike farger på flatene, der rødt er hovedfargen, mens de øvrige harmonerer på en delikat måte.

 

 

Kjøkkenet -det sosiale hjertet

 

 

Kjøkkenet består av et høyskap, en skuffeseksjon og ei øy, med alle løsninger integrert. Designet er moderne, men samtidig tidløst. Det gjør at det har lang levetid, både bruksmessig og estetisk. Familien er veldig fornøyd med løsningene:

 

-Kjøkkenskuffene er dype og fine, og har god plass. Det er også en stor arbeidsflate på kjøkkenøya, og hele familien kan stå der og lage mat samtidig, smiler Hege.

 

 

Fridtjof, Nora og Harald nikker bekreftende. Det er tydelig at familien har tryllet fram flere gode måltider sammen rundt øya. Nora trekker også fram små detaljer hun verdsetter ved kjøkkenet, som de innfreste håndtakene på skuffene. De er gode å få tak i og gir et visuelt løft.

 

 

 

Praktisk innredet bad

 

Hytta har et hovedbad og et mindre bad, og det tidløse preget går igjen her også. Innredningene er enkle, men praktiske, med dype løsninger som gjør det lett å flytte inn på hytta når man kommer for helga eller ferien. Modulene er holdt i heltre, og har et solid uttrykk. Designet er minimalistisk og elegant, med graderte kanter som en ekstra finesse. Dette tydeliggjør håndverket og hverdagsluksusen.  

 

Kvalitet og funksjonalitet går hånd i hånd: romslig skuff med designelement i rammen.

 

 

Romslige senger

 

Både voksne og ungdommer sover i senger fra Uvdal Snekkerverksted. Familien synes sengene er kjempefine, og er spesielt fornøyd med køyesengene:

 

 

 

-Det er veldig god plass mellom øverste og nederste køye, noe som gjør at man kan sitte oppreist i den nederste senga helt uten problem. Det gjør at senga også kan fungere som en sofa.

Hege

 

Dette er uten tvil en ekstra bonus for ungdommene i familien, noe blant annet yngstemann Harald setter stor pris på. Det gir ham et eget oppholdssted hvis han innimellom skulle trenge litt egentid.

 

Kvalitet og funksjonalitet i samme møbel. Heltre seng med romslig plass.

 

 

Garderobeskap og oppbevaring -rom for å skape orden

 

Garderobeskapene har samme frontuttrykk som kjøkkenskapene, med samme innfreste håndtak. På innsiden av skapene befinner det seg god plass til oppbevaring, med flere dype skuffer. Dette er supert til oppbevaring av luer og votter og annet som har en tendens til å bre seg utover. Sluttfinishen er delikat, med kvalitetsdetaljer også på det som er skjult bak skapdørene.

 

Hytta har en øveretasje, og her er hylleoppbevaring fra Uvdal Snekkerverksted standardtilbehør Enkelt, minimalistisk og funksjonelt. Og igjen med mulighet til å velge farge selv.

 

 

 

Livet på hytta

 

Det er liten tvil om at familien trives på hytta, og at den har løsninger som passer livet som skal leves der. Helheten er god, og designløsningene er lekre, samtidig som de fungerer i hverdagen.

 

Hege, Fridtjof, Nora og Harald er veldig fornøyde med hytta, og de er der så ofte de kan. Det er noe helt eget ved å komme opp til hytta fredag ettermiddag, etter en hektisk arbeids- og skoleuke. Her finner de roen. Og noe av det de lengter aller mest til i Oslo, er vinduskarmene.

 

Kvalitet i alle ledd.

 

– Det å sette seg i de dype vinduskarmene, gjør at roen senker seg med én gang.

Nora.

 

Familien bestemte seg kanskje for hytta mens det enda var litt vanskelig å se for seg hvordan den faktisk skulle bli. Men nå er drømmen realisert, og den oppfyller alle ønsker, med det bankende kjøkkenhjertet i midten og livet som leves rundt det.

 

Nysgjerrig på Heim Hytter? Les mer her.

Les flere nyheter

Råd og tips for vedlikehold av utemøbler

Gran er godt egnet for tilvirkning av møbler, da den svetter svært lite kvae i forholdt til furu. Utemøblene er laget av granstokker som blir sortert ut fra ordinært skurtømmer, fordi de er for ..

Julestemnig på kontoret

På morgenmøte i slutten av november snakket vi om at det snart er jul!  Her hos oss har vi flere på kontoret som satt og ventet på at desember skulle komme, men kjente vi ..

  • Kvalitet i alle ledd.

Kvalitet og drømmer hånd i hånd

På Bergstølhovda i Ål ligger Scheieheim. Det har blitt det andre hjemmet til familien Scheie fra Oslo. Hytta ble ferdigstilt høsten 2022, og den har allerede bydd på mange gode opplevelser for familien. Enten ..

  • Byggeklosser.

Byggeklosser

-Jeg har bygd en by! Det skinner i stolte barneøyne, etterfulgt av et bredt smil. I Rødberg barnehage har barna gått helt opp i et større byggeprosjekt. De har bygd både i bredden og ..

  • Skreddersydde løsninger fra Uvdal Snekkerverksted.

Hus med mange løsninger

Skjult for omverdenen ligger det en liten perle. Hvis man først finner veien hit, åpner det seg et hjem med stort hjerterom og et gjennomført interiør. Paret som bor her er trygge på stilen ..

SPESIALBESTILL ALT PÅ ETT STED

Få et prisestimat

Hos Uvdal Snekkerverksted gjøres alt på huset – vi henter inn tømmeret og bygger innredningen bit for bit, spesielt tilpasset dine mål og ønsker. Så påføres farger og overflater før vi monterer alt hjemme hos deg.