Byggeklosser

-Jeg har bygd en by! Det skinner i stolte barneøyne, etterfulgt av et bredt smil.

I Rødberg barnehage har barna gått helt opp i et større byggeprosjekt. De har bygd både i bredden og i høyden, og de mest fantastiske bygninger har tatt form. I den nykonstruerte byen er det plass til boblende kreativitet og masse lekenhet.

Fra avkapp til byggeklosser

Byggeklossene barna har brukt kommer fra Uvdal Snekkerverksted. I realiteten er det avkapp fra pågående prosjekter der. Dette går rett inn i en grønn tankegang, der man ved å finne et bruksområde til restmaterialet begrenser avfallsmengden og samtidig utnytter en enda større del av ressursene.

Klossene behandles ikke som avfall, men får mye kjærlighet før de forlater fabrikken. De pusses så de ikke skal bli for grove for små barnehender, og så får de seg en vask for å få vekk byggestøvet. Det som var enden av produksjonen på Uvdal Snekkerverksted får dermed ny verdi for barna i Rødberg barnehage. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle.

Kreativ stimulering

De ansatte i Rødberg barnehage har også stor sans for byggeklossene de har fått. De oppleves som duse og rolige i fargene, og er i et naturlig, solid og varig materiale. Også i bruk ser de ansatte store fordeler.

-Barna stimuleres til å bruke fantasien sin. Klossene er kvadratiske, rektangulære og trekanta, og barna setter dem sammen selv i egne kombinasjoner. De er ikke låst til å lekes med på en bestemt måte, men kan brukes på utallige måter, forteller Monica Skarpås, bestyrer i barnehagen.
Ikke bare inviterer klossene til å lage kreative installasjoner. De kan også kombineres med andre leker. Byen kan få jernbane, dukkesykehus og eget serveringssted. Det er bare fantasien som setter grenser.

Den gode læringen

Når barna blir oppslukt i leken på denne måten, øves samtidig tålmodigheten, utholdenheten og konsentrasjonen deres. Deres logiske tenkning blir utfordret, og ikke minst får motorikken prøvd seg. Kort sagt: barna lærer mens de leker.

Bærekraftig tenkning

Uvdal Snekkerverksted fortsetter med sin daglige drift, og de holder fast i det bærekraftige fokuset. Avkapp formes, pusses og rengjøres stadig for at det skal kunne brukes av kreative barn. Potensielt ligger det timesvis av uforløst lek og venter i produksjonslokalet til snekkerverkstedet…

Les flere nyheter

Julestemnig på kontoret

På morgenmøte i slutten av november snakket vi om at det snart er jul!  Her hos oss har vi flere på kontoret som satt og ventet på at desember skulle komme, men kjente vi ..

  • Kvalitet i alle ledd.

Kvalitet og drømmer hånd i hånd

På Bergstølhovda i Ål ligger Scheieheim. Det har blitt det andre hjemmet til familien Scheie fra Oslo. Hytta ble ferdigstilt høsten 2022, og den har allerede bydd på mange gode opplevelser for familien. Enten ..

  • Byggeklosser.

Byggeklosser

-Jeg har bygd en by! Det skinner i stolte barneøyne, etterfulgt av et bredt smil. I Rødberg barnehage har barna gått helt opp i et større byggeprosjekt. De har bygd både i bredden og ..

  • Skreddersydde løsninger fra Uvdal Snekkerverksted.

Hus med mange løsninger

Skjult for omverdenen ligger det en liten perle. Hvis man først finner veien hit, åpner det seg et hjem med stort hjerterom og et gjennomført interiør. Paret som bor her er trygge på stilen ..

SPESIALBESTILL ALT PÅ ETT STED

Få et prisestimat

Hos Uvdal Snekkerverksted gjøres alt på huset – vi henter inn tømmeret og bygger innredningen bit for bit, spesielt tilpasset dine mål og ønsker. Så påføres farger og overflater før vi monterer alt hjemme hos deg.